25 mart.

Cu referire la http://fleurdulys.wordpress.com/2009/03/16/jeguri-sub-umane/ si http://demaio.info/?p=3821 .

Exista oameni care pot sa afirme, fara jena si evident, fara discernamant : “Ei, uite că exact extrema dreaptă ne putea scăpa din jegul de 50 de ani în care ne-a aruncat extrema stângă.” ; exista oameni care, cu referire la un articol pe care l-am scris, afirma: „Una peste alta, atitudinile astea trebuie flegmate până nu proliferează.” ; sunt oameni care ma numesc fie idiot, fie jeg sub-uman, etc. Se pun oamenii pe treaba, scriu articole, se masturbeaza in scris prin comentarii, toate pentru ca eu am exprimat o opinie. Trebuie, fortat fiind de cele de mai sus, sa fac niste precizari:

1.E democratie dragi tovarasi, si nu e pe gratis, nu vine democratia linistita,se aseaza pe un fotoliu si ramane acolo pana la sfarsitu lumii. Democratiile interbelice s-au prabusit pentru ca, elementele ce le-ar fi putut pune in pericol au fost tolerate si uneori, dupa multi ani, au devenit chiar valori. Acesta e cazul cu Noica si Tutea si cu cei care-i sustin, intre care Liiceanu.

2. Intelectualii care au aderat la extrema dreapta fie erau prosti fie ignoranti fie, pur si simplu, criminali. Fie nu stiau, fie nu vroiau sa stie, fie stiau si nu ii interesa. Nu exista nicio scuza pentru adeziunea, fie ea si declarativa, la o miscare de extrema dreapta, asta in opozitie cu miscarea de extrema stanga, care, macar in plan doctrinar, se bazeaza pe un puternic fundament umanist- ca mai departe acest umanism a fost uitat este evident, de aceea Sartre intoarce spatele Moscovei.

3. Cu Liiceanu am avut ghinionul sa stau la masa, eram entuziast la inceput, recunosc, entuziasmul insa se stinge repede, Liiceanu e pur si simplu un ignorant plin de principii.  Scrie dragut uneori insa nu filosofie.

4. Nu sunt anarhist, poate am avut perioade in care admiram idealul anarhist, insa atat.

5. Nu pot considera comentariile la adresa mea drept pertinente, le privesc si ma amuz, insa ele ma fac sa ma intreb: cat de solida e democratie romaneasca in contextul unui viitor in care aceasta categorie de tineri de astazi are mari sanse sa aiba un rol important.

6. „In al doilea rand, cine p… c…… esti tu ca sa iti dai cu parerea de Tutea? Esti un nimeni. Esti un rahat cu ochi pentru univers, esti un nimic pentru tara, probabil ca devii cineva doar atunci cand iti permiti sa arunci cu noroi in ceea ce nu intelegi.” scrie cineva la http://fleurdulys.wordpress.com/2009/03/16/jeguri-sub-umane/. Sunt un om, imi dau cu parerea cand, cum si unde vreau, imi dau cu parerea pentru ca au murit oameni in ’89 ca eu sa am aceasta libertate. Si inteleg, inteleg foarte bine o groaza de chestii, de aia imi dau cu parerea, de aia nu scriu despre chimie organica. Stiu, inteleg si constientizez.

7.

„De ce se pişă el pe ei? Simplu. Pentru că libertatea înseamnă inclusiv acordarea dreptului de a vorbi oricărui avorton care a fugit de-a buşilea de scalpelul cu care vroia să-l euthanasieze ginecologul.

Atât am avut de spus. Cine ştie, poate mâine îi dăm muie lui Octavian Paler, că se poartă.

Uite aşa este ţara asta blestemată, să dispună de prea mulţi gânditori de la Hamangia, cu bască!” – http://demaio.info/?p=3821 ;

foarte tare argumentarea, foarte tare si solida, se simte ca aceasta persoana este culta, demna si stie exact despre ce vorbeste.

8. Ia mergeti dragilor in mediul academic din vest si intrebati de Noica, Tutea, Liiceanu, etc.- aceasta este masura culturii romanesti, mari valori pentru noi sunt un nimeni pentru planeta asta iar noi, noi ne plecam capul in fata lor.

9. Recomand celor ce comenteaza foarte frumos la adresa mea sa deschida o carte sau poate, nu stiu,sa vada  un film, ceva; le recomand sa cunoasca istoria si istoria culturii pana sa faca gratuit afirmatii referitor la subiecte care sunt cu mult peste ei. Pana una alta lucrul cel mai bun pentru credibilitatea lor e sa scrie despre fotbal.

Reclame

5 răspunsuri to “”

 1. Cinabru martie 25, 2009 la 6:20 pm #

  Mai mult grija cu limba romana. In lipsa argumentelor, macar scrie corect.

 2. waszlaw martie 25, 2009 la 6:24 pm #

  in lipsa argumentelor? mie imi tot cereti argumente, eu incerc. matale ce argumente ai ? sunt chiar curios! cat despre limba sunt fan chomsky, saussure, etc. citeste-i

 3. sorin martie 25, 2009 la 7:41 pm #

  waslaw – eu, neica nimeni si pulea-n drum, spun ca imi pari o risipa inutila de energie, imi displaci, consider ca esti o nulitate . Booon, asta ar fi parerea mea pe care pot sa ma pis. Sesizezi diferenta da ? Daca as spune ca ma pis pe tine, apoi pe cei ce ar fi putut sa ma contrazica, dar nu mai pot, pentru ca miros ghioceii pe la radacina, cum iti pare ? Drept pentru care ma rezum sa spun ca mi-ar PLACEA sa te fut in neuronu-ti bolnav lipsit de bun simt. Si-ti doresc o zi pe masura bunului tau simt.

 4. DeMaio martie 25, 2009 la 8:36 pm #

  Cea mai tare argumentare este aia a ta, cu libertatea din 1989. Du-te dracului şi tu, şi ea…e bună argumentarea asta? Toţi dobitocii vorbiţi de izbăvirea din decembrie, dar uitaţi că proveniţi dintr-un asasinat de proporţii, întâmplat după o greşeală ginecologică.
  Asasinat realizat de oameni de stânga. Intelectuali, coaie, ca Ion Iliescu. Şi mai sunt. E plin de intelectuali între javrele astea socialiste, fiecare a ţinut să-şi publice propria listă de victime. Ei, ia recită tu ceva acum de criminalii de dreapta.
  Noapte bună. Aşa cum am mai spus, FNI veghează peste voi.

 5. waszlaw martie 25, 2009 la 9:50 pm #

  fotbal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: