„Curocefalul”

9 mai

„curocefalul” e o fiinta stranie, atat de des intalnita incat de cele mai multe ori  nu e recunoscuta ca atare.  „Curocefalul” nu are nationalitate, insa se imparte, in functie de grai si crez in diferite subspecii.   „Curocefalul” roman se considera (in mod eronat) crestin-ortodox, aceasta fiind prima sa caracteristica,  de la care deriva majoritatea celorlalte atribute ale acestei creaturi. El admira biserica, o considera un pilon al moralitatii si un element de unitate nationala, tinde sa isi apare aceasta conceptie, chiar cu riscul de a cadea in sfera penibilului. Trebuie desigur inteles faptul ca aceasta fiinta se considera descendetul moral al sfintilor parinti, care, in opinia sa, bizara, sunt cu totii romani „intr-u” spirit.

„Curocefalul” traieste cu impresia ca isi iubeste patria si ca sangele stramosilor ii curge prin vene si ca neamul sau e curat, neprihanit iar excesele morale care apar in societatea contemporane se datoreaza in totalitate unei nefaste influente occidentale. Trebuie spus ca in conceptia sa, atat statele unite cat si europa de vest reprezinta un taram al pacatului, strain de Dumnezeu si condamnat la pieire. Pe de alta parte nici influenta orientala nu pare pentru ei prea fasta caci din spatiul estic provin atat comunismul (cel mai mare dusman al curocefalului) cat si cotropirile turcesti sau molima iudaica(care, de multe ori se suprapune cu comunismul in accesele de ura si furie ale elementelor acestei specii). Astfel, putem trage concluzia ca in conceptia curocefalista, spatiul romanesc este unicul leagan de civilizatie autentica, crestina si astfel mantuita. In plus curocefalului ii displac si ungurii (cu a lor politica expansionista si cu taria cu care ei refuza sa invete limba romaneasca, limba a mantuirii), tiganii (care fura,bat,violeaza,ucid,put,par amenintatori,cara scocuri si poarta palarii lipsite de gust), sasii(ca au plecat si au lasat casele lor libere de se muta tigani in ele), armenii(tot un fel de evrei) si orice alta scursura de neam care se ascunde pe sfintele meleaguri romanesti.

Curocefalul se vrea cult,rafinat, astfel se lauda, deseori excesiv, cu faptul ca nu ii plac manelele si ca le vrea interzise, citeste mult, insa singurul motiv pentru care deschide o carte e de a se putea lauda ulterior cu faptul ca a citit si adopta tipare comportamentale care ar trebui sa denote un grad ridicat de rafinament.

Se teme de conspiratii, crede in incercarile masoneriei iudeo-marxiste de a prelua controlul lumii, si stie ca doar el poate opri acest periculos fenomen.

Crede ca freud a fost un idiot si ca lumea e spirit nu sex; crede ca darwin a fost un idiot si ca lumea e spirit nu sex.

Curocefalul modern are de cele mai multe ori un blog care il ajutata se considere important si care ii da un rost in viata.

In istoria romaniei exista un numar semnificativ de curocefali renumiti,ce provin  in special din perioada interbelica: Nae Ionescu, Corneliu Codreanu, Tutea,  etc.

Multumesc revistei „unu”, no.6,octombrie 1928.

Reclame

16 răspunsuri to “„Curocefalul””

 1. TLP mai 9, 2009 la 10:30 pm #

  Superb. Maine apare si la mine 🙂

 2. waszlaw mai 9, 2009 la 11:08 pm #

  ma bucur, ba chiar multumesc.

 3. TLP mai 10, 2009 la 6:11 am #

  Care e faza cu revista unu?

 4. waszlaw mai 10, 2009 la 8:01 am #

  termenul „curocefal” acolo l-am descoperit, intru-n articol scris de suprarealisti despre Alexandru Philippide. 🙂

 5. Casandra mai 10, 2009 la 4:22 pm #

  Minunata analiza. Insa trebuie citita prin prisma faptului ca esti probabil o unealta masonico-zionista. 🙂
  Cel putin asta e acuzatia pe care mi-a aduc altii (din familie!) cind apar non-ortodocsii si non-romanii si alte minoritati diverse.

 6. waszlaw mai 11, 2009 la 9:31 am #

  🙂

 7. radu oltean mai 11, 2009 la 10:47 am #

  Absolut genial!! As vrea si eu sa postez acest text la mine. Cu acordul tau! Uita-te la mine pe blog si vezi daca merit. cu respect, cu stima, cu bine!

 8. umbra mai 11, 2009 la 12:35 pm #

  asa e amice,romanii e rai,e antisemiti,e primitivi,e antioccidentali si in general sunt prea orbi(asta datorita ortodoxismului asta primitiv de grota)la zorile unei noi ere umaniste,a democratiei universale,a drepturilor omului si evident a celor ce aduc lumina in mintile lor intunecate de aberatia asta de crestinism..trebe reeducati si cei ce nu vor sa fie pedepsiti(democratic)…altfel nu se poate.Darwin sa ne ajute.

 9. waszlaw mai 11, 2009 la 12:43 pm #

  eu…nu sunt ateu… incerc sa fiu doar lucid atunci cand privesc religia, incerc sa nu cad in stereotipuri. „aberatia asta de crestinism” e o sintagma in care eu nu ma regasesc, insa exista, in mod cert un „ortodoxism de grota”, o mentalitate care nu are nimic in comun cu, zic eu, ceea ce ar trebui sa fie adevaratele valori ale unei religii,ale oricarei religii. In privinta acestei conceptii ma simt apropiat de anumite curente de gandire ateista, care, intre altele,fac ceva ce multi refuza… GANDESC!

 10. umbra mai 11, 2009 la 12:59 pm #

  @waszlav pe undeva ma incadrez cu exceptii notabile(pro sionist si am tovarasi romi)da’ nu imi place gandirea asta new-age la moda printre elitele intelectuale(tu nu faci exceptie),asa ca in prostia mea am scris un umil”pamflet”la cea ce ai”produs”tu..:))..sa fiu iertat.

 11. waszlaw mai 11, 2009 la 1:20 pm #

  mi-am dat seama, stai calm 🙂

 12. TLP mai 11, 2009 la 1:34 pm #

  Ceea ce facem noi e departe de a fi „new age”.

 13. Mircea Popescu mai 18, 2009 la 9:54 am #

  1. O viaþã în cuprinsul cãreia întrebarea cu privire la sensul vieþii nu survine niciodatã e o viaþã fãrã sens autonom. Viaþa tinde sã aibã sens, deîndatã ce îþi pui problema sensului ei. Sau: a reflecta asupra sensului vieþii poate fi, în sine, un sens de viaþã.

 14. anonim iunie 18, 2009 la 7:30 pm #

  Curocefalul modern are de cele mai multe ori un blog care il ajutata se considere important si care ii da un rost in viata.

 15. un_nene octombrie 28, 2009 la 1:50 am #

  Elevat articol, pacat insa ca lingi in cur lumea occidentala si dispretuiesti biserica crestin-ortodoxa, in religia careia probabil ai fost botezat (sau esti evreu? da, sunt si antisemit). romanii e prosti ma, legionarii a murit degeaba. codreanu a fost un alcolist ma, iar tutea un handicapat cu idei ciudate.

 16. waszlaw octombrie 28, 2009 la 11:46 pm #

  sunt lutheran.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: