Pentru Don Quijote

17 nov.

Nu imi place Tismaneanu. Nimic nou in asta si nimic neasteptat.Ma mira insa cum lui nu ii este rusine, cum poate trai fara rusine, fara jena, fara a avea constiinta propriei sale erori. El crede ca presedintele Traian Basescu lupta contra sitemului ticalosit… Nu! domnule Tismaneanu, profesor de ştiinţe politice la University of Maryland, College Park, SUA, director al Center for the Study of Post-Communist Societies al aceleiaşi universităţi, presedintele Consiliului Stiintific al Institutului de Studii Populare (ISP),  membru in boardul International Forum for Democratic Studies (NED) si al revistei Journal of Democracy, membru in boardul CADI, Basescu doar vorbeste despre sistemul ticalosit, nu lupta cu el iar dumneavoastra il credeti. Aveti o obsesie pentru comunism domnule Tismananu, si asta admir, dar obsesia dumneavoastra nu este sincera fata de sine, obsesia dumneavoastra tinteste doar spre fenomenele pe care Train Basescu le sopteste in urechea dumneavoastra. Domnule Tismaneanu, sunteti chior! Sau, ceea ce cred e mai probabil, cineva va tine din scurt. Ati auzit de Gunter Grass, poate sunteti dumneavoastra un Gunter Grass al Romaniei, poate ca intr-o buna zi vom afla si atunci poate veti face analize libere, nu la ordin. „Regimul Iliescu”, „Sistemul ticalosit”… nu pot sa cred ca dumneavoastra, un om cu ceva reputatie, cu ceva studii, cu un oarecar nivel intelectual, crede,voluntar, in asemnea ineptii . Domnule Tismaneanu ati devenit o marioneta penibila, ori faceti ceva pentru a schimba actuala situatie ori asa va tine minte istoria si ar fii tare pacat.  Altfel, credeti in continuare ca Basescu e bun si restu e ticalosit, puteti crede in continuare ca Basescu a shimbat ceva (eu va intreb unde? sau cand?), puteti crede acea minunata caricatura de pe blogul dumneavoastra dar daca Mircea Geoana si Crin Antonescu sunt „viitorul socialist”, Basescu ce trecut are?

Si inca ceva, asa, pe final: ce e pentru dumneavoastra statul de drept?

Raspunsul domnului Tismaneanu pentru care ii multumesc (ar fii putut raspunde mai multor chestiuni puse in discutie dacat unei intrebari la sfarsitul articolului-dar e bine si asa):

Pentru “Waszlaw” (v. comentariu la aceasta postare): statul de drept este unul in care justitia nu este subordonata intereselor mafiote, in care procedurile institutionale nu sunt calcate in picioare in functie de investitiile oligarhice, in care un ministru cinstit al justitiei cum a fost Monica Macovei isi poate face treaba fara interventii de dupa cortina petrodolarilor. Statul de drept este opusul statului de nedrept, totalitar (Unrechtsstaat).

Am aflat ca domnul Tismaneanu stie ceva germana. Viel Gluck mein Herr, was in die Ebene der Geschichte eingehen wird bleibt noch offen.

Reclame

Un răspuns to “Pentru Don Quijote”

  1. Jimy ianuarie 7, 2010 la 10:37 am #

    Comentariu de nota 10.
    As mai adauga ceva : Un coleg de facultate al D-lui Tismaneanu ne informa cu ceva timp in urma ca in timp ce toti colegii mergeau in vacanta studenteasca la munci agricole D-l Tismaneanu pleca la Nisipurile de Aur din Bulgaria pentru a se pregati in stiinte marxiste fiind chipurile un personaj important in propaganda comunista cand dominau pe departe in viata politica personaje trimise de Stalin. Este adevarat ca-l chema Tismenovici si ca locuia cu intreaga familie pe B-dul Primaverii din Bucuresti? Pacat ca acest om strica imaginea poporului sfant al lui dummnezeu popor la care eu tin foarte mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: