Scriu si altceva. De data asta ceva incredibil.

25 nov.

Exista un bloc de locuit in Paltinis, langa Casa de Piatra (pot sa fie si altele, dar nu stiu eu de ele), e vechi, a fost construit in perioada comunista pentru cei ce lucrau in statiune. Dupa 90, nu stiu exact cand, locatarii acelei cladiri au cumparat de la stat apartamentele in care locuisera deja de ceva vreme. Toate bune si frumoasa… desigur acele apartamente sunt mici, instalatiile de orice fel sunt vai de capu’ lor, exteriorul e darapanat, pe casa scarii nu ai lumina… dar ai un apartament la munte, mergi iarna, mai pui de un ski si vara de o plimbare sau poate ca lucrezi tot in statiune, poate ca iti castigi traiul acolo, cum ai facut-o de cand te stii si poate ca acel apartament e vital pentru viata ta fiind resedinta permanenta. Oricum ar fii, asta nu conteaza.

Acum, trebuie sa fac o paranteza ceva mai lunga, altfel povestea mea e mai greu de urmarit. Nu cunosc exact statutul administrativ al statiunii Paltinis,  un rol decisiv il are insa SC Paltinis SA, condusa de catre directorul bursei din Sibiu, Teodor Ancuta. Ei bine, aici apare o problema… acelasi Ancuta a cumparat de la statul Roman toate terenurile ce apartineau OJT(Oficiul Judetean de Turism) din statiunea Paltinis. Coincidenta face ca blocul despre care scriam mai sus sa se fii aflat pe un teren al OJT achizitionat de Ancuta. Desigur, tranzactia s-a derulat in mai multe etape… seful bursei a cumparat intai cladirile,ceea ce excludea desigur blocul,  dar a actionat in judecata statul cerand si terenurile si cum justitia in tara asta e minunata, in 2006 a castigat. (imi cer scuze ca prezint informatii neclare, nu am experienta in a scrie asemenea texte si nici sursele mele, indirecte, nu stiu mult mai multe lucururi decat cele pe care le prezint eu aici). Acum Ancuta cere 100 de Euro pe luna locatarilor, ba mai mult ii actioneaza in judecata, pretinzand si sumele neachitate de catre locatari, inca din 2006.

Am io un sentiment bizar ca daca esti proprietarul unui apartament, doar statul iti poate cere bani. Nu poti plati aceasi taxa si unei persoane juridice ori fizice si statului in acealasi timp, cum nici nu te poti substitui impozitului ce trebuie sa il platesti statului ca proprietar in favoarea unei persoane juridice sau fizice. Mai am sentimentul ca treaba asta nu poate sa fie curata, mai am sentimentul ca e necesar sa se mearga nu doar in insanta ci sa se ia legatura cu presa in acest caz.  Trebuie sa mai subliniez inca un aspect… dintre proprietarii de apartamente, destul de multi, doar 9 au fost au fost actionati in justitie, restu se pare ca sunt amici ai domnului Ancuta sau stiu foarte bine cum sa il pupe in cur pe domnul Ancuta.

Nu mai comentez nimic, ma tem doar ca unii oameni vor ajunge in strada altii, isi vor pierde oricum proprietatea.

P.S. Am citit si io constitutia.

Reclame

2 răspunsuri to “Scriu si altceva. De data asta ceva incredibil.”

  1. Mihnea Georgescu noiembrie 26, 2009 la 12:09 am #

    Nu cred că Domnul Ancuţa percepe impozite, că doar nu este Stat. Probabil că le cere chirie pe terenul de sub bloc.

    Locatarii sunt şi proprietari?

    Dacă sunt proprietari, au în proprietate şi o cotă indiviză din terenul de sub bloc?

  2. waszlaw noiembrie 26, 2009 la 6:30 pm #

    pai el vrea din cate stiu ca acea chire sa inlocuiasca impozitul la stat. Ceea ce e imposibil. Locatarii sunt proprietari! Despre terenul de sub bloc nu stiu… am vorbit cu un avocat al petrom,nu ca ar conta, el a spus ca treaba nu are cum sa fie legala. astept rezultatul procesului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: