Despre prostie.

18 dec.

Unii oameni sunt prosti din ignoranta, cu aia mai vorbesti una alta, mai legi trei vorbe, te mai injuri, dar cu cap, mai pui patima, mai incerci sa explici, mai explica si ei pe a lor, totul insa in maniera unei decente intelectuale acceptate tacit de ambele parti. Alti oameni sunt prosti prin vocatie si daca ii cauti, daca vrei fie sa te amuzi, fie sa te oripilezi, ii gasesti aci.

Nu recomand incercarea de a dialoga cu ei, sunt genu’ de oameni care il vad pe Dumnezeu doar in dispret,ignoranta si ura. In sine ei sunt ceea ce crestinismul ne spune sa nu devenim dar in acelasi timp se lauda cu credinta lor.Frumos paradox. Ei au citit credinta din gura popii, nu au habar de Sfintii Parinti, nu au habar de traditia crestina (care in cea mai mare parte e una curata) si nu cred ca au rasfoit vreodata biblia, nici macar la WC. Dar scriu si comenteaza si isi dau cu parerea.  Cinste lor, asta e democratia, permite tot felu’ de manifestari si trebuie sa le intelegem – dar mai important, ar trebui sa le studiem, sa le studiem in plan antropologic,sociologic si psihologic caci rezultatele unui asemenea studiu ar solutiona pentru totdeauna problema fenomenelor de ura in masa.

Altfel, recomand oricui e curios sa dea o raita scurta pe la apologeticum, merita zic eu, chiar si ca o simpla curiozitate, ca o vizita la circ sa ca o reintoarcere in mentalul unui trecut pe care nu il mai dorim.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: