Promit sa nu citez din wikipedia…

8 Mar

Am citit textu’ lu’ Plesu’…scris frumos, ce-i drept, cum si-a obisnuit scriitoru’ publicu’.
1. „Mi-e greu să-mi închipui o dictatură în care sindicaliştii, după ce înjură, în mitinguri vînjoase, Guvernul şi Preşedinţia, se duc frumuşel acasă şi dorm liniştiţi.”…cine spune ca dorm linistiti? Apoi: ” O dictatură în care „dictatorul“ nu dispune de unanimitate nici în propriul partid, în care şi el, şi cei din jurul lui sînt înjuraţi public, seară de seară, în lungi emisiuni de televiziune şi în ample articole de ziar, în care poliţia naţională îi strigă, romantic, sub balcon „javră ordinară“, în care populaţia îl huiduie, de Ziua Naţională, pe acordurile imnului de stat, o asemenea „dictatură“ e, categoric, unică în lume.” serios domule Plesu? Faptu’ ca huiduielile alea rasuna in vidul constiintei civice a „dictatorului” nu inseamna ca ele nu au repercursiuni (iar daca credeti ca politistii cu „javra ordinara” au scapat sau vor scapa…va inselati.)
2. comparatiile is deplasate, aci nu ma bag…poate doar o comparatie e decenta…vladimir putin, nu spun mai mult… sper ca nimeni cu ceva scoala nu crede in democratia rusa.
3.victime? in seara asta a murit un amiral…si mor pe branci pensionari, oameni nene…ca de altfel in alte dictaturi…represiunea nu se face pe fata in nato si in ue domnilor…daca basescu stie ca oameni mor e dictator daca nu stie e imbecil. nu se compara intr-adevar cu alte regimuri, dar am spus si mai sus, nu fac comparatii aci.

Am mai citit si asta…prima propozitie e foarte adevarata maestre, poate ca unii au scuze, io de exemplu, al naibii is tanar, nici nu am terminat de citit Chomsky, nu le stiu pe toate, tin cu steaua, beau bere si fumez tigari ieftine (daca se mai gasesc), imi place Balthus, ca ard hormonii in mine si imi displac din ipocrizie post-adolescentina artistii barocului. Io is tanar domnule Tismaneanu, nu stiu multe, abia imi amintesc de Cezar dar imi place Carol al’ Mare…am lacune si desigur, e foarte posibil sa ma insel…am timp mai tarziu sa imi reneg opiniile si sa imi cer scuze…dumneavoastra ce scuza aveti?

Reclame

3 răspunsuri to “Promit sa nu citez din wikipedia…”

 1. Blue Aprilie 29, 2011 la 8:19 pm #

  ” ..serios domule Plesu? Faptu’ ca huiduielile alea rasuna in vidul constiintei civice a “dictatorului” nu inseamna ca ele nu au repercursiuni (iar daca credeti ca politistii cu “javra ordinara” au scapat sau vor scapa…va inselati.)..”

  Amice, e treaba ta ce scrii, dar cu afirmaţii dinastea, să nu te supi pe mine, te faci de râs. Faci referire la acel marş ilegal al poliţailor… şi la aşa zise repercusiuni şi vorbeşti de dictatură? Ia imaginează-ţi că la Washinghton mişte poliţai făceau un miting autorizat, dar de la o vreme cine un … nene şi porneşte cu ei spre Casa Albă… ştii ce se întâmpla când se constata că au la ei arme? Jumătate erau împuşcaţi pe loc, iarcealată jumătate erau arestaţi şi dădeau declaraţii la FBI de le venea acru, ba mai mult la fiecare îi era anchetată familia şi prieteni. Apoi, dacă mai aeau pretenţia să se considere poliţişti, seconsidera că au comis bancul secolului.
  Am un sfat, când te uiţi la ce spun slugoii lui Felix, incearcă să înţelegi de ce fac asta.
  Cum vrei, e blogul tău, scrii ce vrei, dar am un sfat, când nu stăpâneşti noţiuni ca „dictaură” nu mai vorbi de asta. Într-o dictatură pentru un banc poţi fi arestat.
  Vrei o dovadă că nu e dictatură? Faptul că există şi funcţionează Intact şi Realitatea Media, sau chiar faptul că tu ai putut să scrii şi să publici pe blog acest text fără a avea nici un fel de neplăceri. Dacă era o dictatură acum dădeai declaraţii la poliţiştii ăia de care ziceai. E treba ta, dar dacă m-ai întreba, eu aş zice să ştergi acest text… te faci de răs.

 2. egilcescu Iunie 12, 2011 la 7:54 pm #

  Da. Am citit si eu… Am scris ceva, cu teama de a nu mă face de râs în faţa filosofului erudit ce a ajuns cu picioarele pe pământ. Până şi ei simt nevoia plecăciunii în faţa turmei.

 3. Gino Iulie 31, 2011 la 3:15 pm #

  Vroiam sa-ti spun ceva dincolo dar pana la urma este foarte bine si aici, dar prima data constat ca ai un comentator pe care eu il consider select, Blue.
  Era vorba despre ce pui pe blog, daca tu crezi ca adunand scursurile lexicale ale unor retardati o sa poti transmite ceva parerea mea este ca gresesti. Totusi, este placut cum se discuta la Copac, chiar daca de cele mai multe ori esti in pozitia incasatorului 😀 , eu asa cred.
  Pe scurt, ideea era sa-ti cureti blogul, altfel nu o sa atragi decat un anumit fel de comentatori, care nu vor depasi un anumit nivel.
  Parerea mea 😀 .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: