iar cu intelectualu’ de dreapta – scrisoare deschisa catre vladimir tismaneanu

26 nov.

Motto:
Jandl, Ernst:

„manche meinen
lechts und rinks
kann man nicht velwechsern
werch ein illtum”

Introducere:

Nu mai pot cu asta nene…Tismanenu o da cu bata-n balta intelectualiceste de doua ori in cateva zile…aci si aci… . Astea doua sunt insa doar „Leitmotiv” , nu am sa scriu despre continutu’ articolelor pentru ca nu merita efortu’, modul in care domnul Tismaneanu tinde sa inteleaga relatia dintre politic si cultural este lamentabil si nu poate sa duca decat la o accentuare a menelizarii romaniei (nu ca as avea ceva cu maneaua sau cu manelistii, am ceva doar cu acea clasa elevata a societatii care se ascunde in beci pentru a asculta copilu’ minune iar apoi da lectii de baut cognac celorlalti).

Textu’:

Catre domnul Vladimir Tismanenu:

Domnule, eu nu ma leg ne istoria familiei dvs., acest fapt trebuie sa fie clar inca din acest punct, ca sa evitam orice fel de polemica penibila.
Domnule Tismaneanu, dvs. credeti ca aveti dreptate? Sunt un neica nimeni curios, atat doar…
Dvs. credeti ca adevarul e intr-o cutiuta pe care o detineti?
Dvs. credeti ca progresul social, cultural, economic al Romaniei vine din anti-comunism?
Sunt cateva intrebari… mici, nu astept raspuns…

A avea pricipii insa, domnule Tismaneanu, nu e rau…le aveti si asta e de apreciat intr-o lume cu multe vorbe si cu putine idei. A sustine pana la capat ceva e cu atat mai admirabil in contextul in care evidenta contrazice ceea ce sustineti… a lupta, nu e rau. A arata defectele unei societati profund afectata de tranzitii si de dictaturi insiruite una dupa vreo 60-70 de ani a admirabil… cu atat mai admirabil cand evidenta arata ca acele defecte pe care dvs. le subliniati sunt in realitate calitati. Va admir pentru ca nu renuntati, nu cedati, nu va prostituati, va admir si salut demnitatea de care dati dovada in contectul in care evidenta arata ca demnitatea dumneavoastra e in realitate slugarnicie. A crede intr-o lume impartita in alb si negru este admirabil mai ales ca in realitate majoritatea lucrurilor sunt gri iar ceea ce dumneavoastra vedeti a fi negru, evidenta arata a fi alb.

Vedeti dumneavoastra, a avea principii e un lucru bun, frumos,admirabil, decent…

Va salut pe aceasta cale calduros si imi cer iertare daca in trecut v-am jignit, sunt tanar, asta e totusi o scuza…

P.S. „Vergangenheitsbeweltingung”e o treaba complicata, nu va jucati cu termeni ce va depasesc, patiti ca Liiceanu cu Hertha Muller, si nu e frumos…

2 răspunsuri to “iar cu intelectualu’ de dreapta – scrisoare deschisa catre vladimir tismaneanu”

  1. Lebesque decembrie 19, 2010 la 10:09 pm #

    Tismaneanu e pe mana cu basescu in mod evident, numai gandindu-te la aparitiile din emisiunile pacaliciului de Nasu’ de pe B1. Cum altfel ajungea basescu presedinte daca nu avea in spate o armata de sclavi care sa propovaduiasca pericolul iminent al comunismului. Pacat totusi ca poporul roman a fost asa de prost incat sa asculte. In privinta celor doua „personalitati” indicate la sfarsitul articolului, Liiceanu nu e decat un profitor de pe urma marelui Noica fan infocat al lui Basescu pana de curand, iar Hertha Muller condamna fara nici un drept un popor si marile sale personalitati culturale pentru ca nu au tinut piept suficient de fatis sistemului. Marea ei drama in Romania comunista a fost faptul ca fiind educatoare in tinerete a putut fi martora indoctrinarii timpurii a tineretului patriei…Macar nu ardeau prin spitale..Pacat de cei care totusi au murit si s-au sacrificat pentru libertate, pacat de ceea ce a mai ramas din acest popor.
    Pentru mine este clar ca pentru Romania nu va exista dreptate, si oameni ca Basescu, si restul celor care sunt acolo sus, pleava societatii, vor prospera mult timp in patria noastra.

    • purligar decembrie 23, 2010 la 6:57 pm #

      mersi de acest comentariu pertinent

Lasă un comentariu